Leocadia Peña, una dona de 85 anys que viu en la residència geriàtrica Nostra Senyora de la Ribera de La Pobla de Segur (Lleida) avui s'ha convertit en la primera catalana a rebre la segona dosi de la vacuna de Pfizer, de manera que també és la primera a quedar immunitzada contra el coronavirus a Catalunya.

Peña, que és veïna de les Valls d'Àneu (Lleida), va rebre la primera dosi de la vacuna el 27 de desembre passat, per la qual cosa avui complia exactament 21 dies des de la primera injecció.

Després de rebre la segona dosi de la vacuna i els aplaudiments dels presents en el moment de la injecció intramuscular, l'àvia ha comentat: «estic igual que abans de començar». El moment de la vacunació de Leocadia Peña ha sigut immortalitzat per la retransmissió en directe de televisió 3/24. Després de la vacunació de l'àvia, la segona persona que ha rebut la nova dosi de la vacuna ha sigut Rosa Vilanova, la directora de la residència.

La primera persona a Catalunya que va rebre la primera dosi de la vacuna, també el 27 de desembre, Josefa Pérez, una àvia resident al geriàtric Feixa Llarga de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), serà inoculada amb la segona dosi demà dilluns, segons va informar fa uns dies el Secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.