Els ajuntaments de Solsona i Berga van celebrar ahir els sortejos per formar les meses dels comicis electorals al Parlament de Catalunya del proper 14 de febrer sense problemes malgrat la urgència que va suposar que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya n'anul·lés l'aplaçament.

A Berga van celebrar una sessió plenària ahir a la 1 del migdia per fer el sorteig que va transcórrer sense problemes. La sessió extraordinària es va portar a terme de forma telemàtica, i només hi van assistir 9 dels 17 regidors que conformen el consistori berguedà. En aquest sentit, cal destacar que en aquest tipus de sessions només és imprescindible l'assistència d'un terç dels edils. El ple va durar uns vint minuts i va ser retransmès en directe pel canal de YouTube de l'Ajuntament.

Pel que fa a Solsona, el sorteig es va celebrar de la mateixa manera que en les darreres ocasions, amb les úniques diferències obligades de les mascaretes, el gel hidroalcohòlic i la distància de seguretat. En el cas de la capital del Solsonès, el sorteig, celebrat a les 9 del matí, no es fa en format plenari sinó que es celebra una sessió oberta al públic.

Per la seva banda, Puigcerdà va realitzar el sorteig ahir al vespre.