L'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol -Can Ruti- de Badalona estrenarà avui l'annex hospitalari que permetrà guanyar 4.277 m2 assistencials en tres plantes i 100 nous llits de crítics (per un total de 150 a tot el centre).

«Presentem una ampliació hospitalària que permetrà quasi bé triplicar els llits de crítics a Can Ruti, en una zona de Catalunya especialment mancada abans de la pandèmia de covid-19», va afirmar el secretari general de Salut, Marc Ramentol. Per la seva banda, el gerent territorial metropolità nord de l'ICS, Jordi Ara, va calcular que el nou espai a ple rendiment necessitarà 500 nous professionals, «entre infermeres, auxiliars, metges, zeladors, administratius i fisioterapeutes».

Avui entrarà en funcionament la primera planta del nou espai polivalent de Can Ruti, amb capacitat per a 40 pacients covid-19 crítics. «Aquest nou espai permetrà traslladar els pacients que actualment estaven ubicats a l'UCI modular construïda de forma provisional l'abril passat, en la primera onada de pandèmia», va apuntar la directora de l'àrea d'Organitzacions i Professionals del Servei Català de la Salut, Sara Manjón.

La segona planta del nou annex hospitalari polivalent, que també disposarà de 40 llits per a pacients covid crítics, es posarà en funcionament durant aquest mateix febrer.

I la darrera fase arribarà amb la tercera planta de l'edifici, que correspondrà a 20 llits de crítics convencionals, que passaran a formar part del parc de llits de crítics estructurals del centre. «A mitjan abril tota l'obra estarà finalitzada i en funcionament», va precisar Manjón.

En total, el nou espai hospitalari disposarà de 100 llits de crítics i totes les plantes estaran connectades internament a l'edifici principal de l'Hospital Germans Trias i Pujol. De fet, una de les virtuts d'aquesta obra és que la segona planta estarà connectada directament amb la Unitat de Cures Intensives de l'hospital que ha hi havia, fet que facilitarà la tasca dels professionals del servei de medicina intensiva.

«Aquest nou espai esdevé un exemple de l'autèntic compromís de país que s'ha fet en cada onada de la pandèmia», va valorar el secretari general de Salut, Marc Ramentol. «Hem reforçat la salut pública i el vessant assistencial. A Catalunya li mancava augmentar la proporció de llits de crítics i ho estem fent des de fa mesos», va continuar Ramentol, que també va destacar el «temps rècord» de construcció del nou annex hospitalari de Can Ruti: 4 mesos i una inversió de 18,75 MEUR.