L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va acusar ahir ERC, de manera implícita, de competir per veure si reben la mella com a «homes d'Estat» en decisions com el seu suport als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE), i va reivindicar els ´no' de Junts a aquesta i altres qüestions.

«Es vanaran de ser presentats com a homes d'Estat, però demaneu explicacions de per què permeten que l'Estat sigui el líder absolut de tota la UE en atur juvenil. Heu de preguntar si no valia la pena ser exigents abans d'aprovar uns pressupostos que després el Govern es passarien pel folre», va destacar en un míting a Tortosa, juntament amb la candidata de Junts a les eleccions, Laura Borràs, i el cap de llista per Tarragona, Albert Batet.

Segons Puigdemont, potser als republicans els interessa apuntar-se «al festival de junts contra Junts, de critica Junts, que diu ´no' a tot el que perjudica Catalunya» i un sí al fet que la Generalitat pugui gestionar els fons europeus, va explicitar.

Després d'acusar el PSC de voler governar Catalunya des de Madrid, va reiterar les seves crítiques als republicans per «competir a veure qui rep la medalla i el títol de ser els que perpetuen aquestes injustícies».

«A nosaltres no ens nomenaran espanyol de l'any, no anirem a Madrid a fer-nos els simpàtics davant el qual ens vol fer mal», va advertir el també cap de llista de Junts, malgrat no poder ser el presidenciable efectiu després del 14 de febrer. Davant dels que acusen Junts de ser els del no a tot, Puigdemont va replicar que diuen no «a permetre que un Govern incompleixi els seus deures amb els ciutadans i que els acords se'ls passa pel folre, i és una cosa que se sap ja des de fa 40 anys».

Així, va alertar que tota precaució és poca davant un Estat que, al seu judici, no escolta els catalans, i per això va demanar ser «exigents» per a després no ser enganyats després.