La Junta Electoral de Zona de Manresa ha rebut 1.060 peticions per no ser demà a les meses del territori, de les quals ahir n'havia admès 650, segons les dades facilitades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La dada suposa el 61,3% del total. Segons el TSJC, ahir no quedava cap d'aquests recursos presentats per donar-hi resposta.

En el cas de la junta de zona de Berga, els presentats han estat 316, dels quals s'han admès 267, el 84,4%. A Igualada, el nombre de justificacions rebudes per la junta de zona havien estat, a data d'ahir, 564, i s'han resolt favorablement 483, el 85,6%. A la junta de la Seu d'Urgell, que inclou Solsona, el nombre d'excuses rebudes era ahir de 121 i se n'havien admès 80, el 66,1%. A la junta electoral de Puigcerdà, que incorpora també Ripoll, s'havien rebut ahir 201 peticions, i 149, el 74,1%, havien estat favorables al recurs. A la de Sant Feliu de Llobregat, que comprèn els municipis del Baix Llobregat Nord, el nombre de justificacions, segons les dades del TSJC, eren ahir 1.659 i se n'havien admès 1.490, el 89,8%.

La JEC insta a resoldre

La Junta Electoral Central (JEC) va instar ahir les de Zona a adoptar «totes les mesures que entengui necessàries per contestar» les excuses al·legades pels membres de les meses abans del 14-F, i recorda que els secretaris dels ajuntaments inclosos en el partit judicial poden prestar «auxili». La màxima autoritat arbitral en processos electorals donava resposta així a una consulta de la Junta Electoral Provincial de Barcelona, atesa l'allau d'al·legacions presentades pels membres de les meses electorals perquè se'ls eximeixi. En la seva resolució, la JEC assenyala que quan hagi transcorregut el termini de 5 dies sense que la Junta Electoral de Zona hagi pogut contestar les justificacions que les persones designades com a membres d'una mesa electoral hagin al·legat, aquesta té «l'obligació d'adoptar una resolució expressa i succintament motivada». Amb tot, constata que en «situacions com les quals s'estan produint», en què el nombre d'excuses presentades impedeixi resoldre dins dels terminis establerts, la Junta Electoral de Zona «haurà d'adoptar totes les mesures que entengui necessàries per contestar les excuses al·legades abans del dia de la votació».