Les llibreries de Catalunya han tornat a aixecar les persianes aquest dissabte després de restar tancades quatre caps de setmana. Arran del relaxament de les mesures per contenir la pandèmia, el Govern ha equiparat aquests establiments als equipaments culturals i no estan subjectes a les restriccions dels comerços no essencials, que no poden obrir en cap de setmana.

La nova consideració de les llibreries ha estat llargament esperada i reclamada des del sector llibreter i editorial. A la Casa del Llibre de la rambla Catalunya de Barcelona hi ha hagut clientela des de primera hora. Així ho va explicar la directora de l'establiment, Vanessa Lara, que va detallar que, «en estar la resta de comerços tancats, la gent ve a passejar i comprar».

La Casa del Llibre de la rambla de Catalunya estava tancada des de principi d'any perquè té més de 400 metres quadrats i va poder reobrir dilluns amb l'entrada en vigor de les noves mesures.

Segons Lara, la reobertura «ha tingut molt bona acollida». De fet, a parer seu, «sembla que estigui ressorgint la venda de llibres, més que mai». «La gent passava per davant i deia: quines ganes teníem que obríssiu un altre cop», va explicar.