En el conjunt del país, els grans derrotats de la jornada d'ahir són el grup de Ciutadans, que van passar de 36 a 6 diputats en encara no 4 anys. Però a Igualada la davallada també va ser de gran magnitud. Fa quatre anys, a l'Anoia i a Igualada no havien estat força majoritària com a Catalunya, però sí que havien tingut uns resultats significatius aprofitant la ventada que va portar el grup fins a ser la força més votada del país. A Igualada havien tingut un 19,27% de representació. Ahir es van quedar amb 3,58%. Van perdre 4000 vots de cop, passant de 4.551 a 577. A la comarca, Cs va tenir un resultat molt negatiu, però lleugerament superior al d'Igualada, un 4,72». Però venia de més amunt, d'haver acumulat fins al 24,63% dels vots el 21 de desembre del 2017. Els canvis de lideratge a nivell nacional van arrossegar clarament els resultats a nivell local. Era el procés invers al viscut el 2017.

Carme Manchón es lamentava ahir de la força de Vox a nivell de la comarca de l'Anoia i expressava la impotència de veure com «un grup que a la comarca no ha fet absolutament res, que no ha treballat en cap àrea ni a cap municipi de la comarca hagi optingut millors resultats que Cs.

L'anàlisi de resultats indica que la formació d'ultradreta ha obtingut molts dels vots que fa tres anys i mig havien anat a parlar a les llistes taronges.

Per a Manchón, el votant s'ha refiat més de les cares conegudes de la televisió i de missatges populistes que no del programa de cada formació.

Manchón diu que ara cal assumir el resultat i fer una bona anàlisi interna. I als contrincants que han guanyat, «felicitar-los pels resultats».