Les quatre principals manifestacions d'aquest dimecres al vespre a favor del raper lleidatà Pablo Hasel, a Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona, van acabar amb importants aldarulls a les quatre ciutats. En total es van cremar 135 contenidors, es van cremar nou vehicles, hi va haver 33 detencions i el SEM va atendre 14 persones ferides, vuit d'elles mossos d'Esquadra. El director general dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, ha dit que la policia catalana no tolerarà "el pas de la protesta a la violència".

En concret, a Barcelona es van fer 12 detencions, es van cremar vuit motos i 80 contenidors, es van fer intrusions a l'Hotel Mandarin Oriental, del Passeig de Gràcia, i en un concessionari de cotxes de la Rambla Catalunya, i els Mossos van impedir-ho a l'edifici de la Borsa. Es van provocar danys en 11 locals. El SEM va atendre quatre mossos i sis manifestants ferits.

A Lleida es van cremar 40 contenidors i un vehicle, a més de danys importants en altres tres vehicles. Es van fer 14 detencions i un mosso va resultar ferit. A Girona es van cremar 11 contenidors, es van fer cinc detencions i un mosso va quedar lesionat. A Tarragona hi va haver dues detencions.

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra mantenen la "col·laboració" amb el Cos Nacional de Policia (CNP) i la Guàrdia Civil, segons ha exposat Molinero. "En cas que sigui necessari fer requeriment d'algun tipus de suport, evidentment es farà", ha dit. En concret, ha explicat que aquest dimecres els Mossos van demanar el suport d'unitats d'ordre públic al CNP a Lleida per protegir la Subdelegació del govern espanyol. En aquest cas, Molinero ha explicat que l'objectiu era "poder utilitzar els recursos d'ordre públic que protegien aquest edifici de l'Estat en tasques de dissolució dels grups radicals i violents que estaven actuant al centre de Lleida". "No és una situació nova i diferent de la d'altres ocasions", ha conclòs.

Càrregues de la policia durant la manifestació a Madrid

Paral·lelament, a la capital de l'Estat, la Policia Nacional ha carregat contra els manifestants que s'han concentrat aquest dimecres a la Puerta del Sol de Madrid en contra de l'empresonament de Hasél. La manifestació ha congregat mig miler de persones, algunes de les quals han intentat traspassar la línia policial. També hi ha hagut llançament d'objectes de tot tipus, com ara ampolles de vidre o pedres.

Els agents de la Policia Nacional han respost amb diverses càrregues i trets de salves. En el marc dels enfrontaments hi ha hagut almenys un ferit. Hi ha un fort dispositiu policial que intenta recuperar la Puerta de Sol.

Els manifestants de Girona llancen ampolles de vidre i petards i els Mossos responen amb foam

La manifestació en contra de l'empresonament de Pablo Hasél a Girona ha tornat a derivar en aldarulls aquest dimecres. Els manifestants han llançat ampolles de vidre i pirotècnica a la zona de la subdelegació del govern espanyol i també han calat foc a papereres de la plaça Mercadal. A més, han muntat barricades en carrers adjacents i han desmuntat una bastida d'una obra per tallar el carrer Santa Clara i per fer llançaments contra els Mossos d'Esquadra, que els persegueixen pels carrers del Barri Vell. També ha format barricades amb contenidors de vidre al Pont de Pedra, llançant ampolles als agents, que responen amb trets de foam. La concentració ha començat a la Plaça U d'Octubre, i d'allà s'ha mogut cap a la subdelegació, als jutjats i ha tornat de nou al punt inicial. En veure els primers llançaments d'objectes, els Mossos han avisat llavors d'una actuació policial imminent i han entrat a la plaça amb les furgones per dispersar els manifestants.

Unes 200 persones es concentren a la Plaça Major de Vic en un ambient relaxat i sense aldarulls

Al voltant de 200 persones s'han concentrat aquest dimecres al vespre a la Plaça Major de Vic per reclamar la llibertat del raper, però també de les persones detingudes ahir a la capital d'Osona. Els concentrats s'han citat a dos quarts de vuit del vespre a la plaça del Pes, però s'han desplaçat fins a la Plaça Major on s'han sentit crits de 'Llibertat detingudes', 'Llibertat Pablo Hasél' i 'Fora les forces d'ocupació'. Durant la protesta ha regnat un ambient relaxat i sense aldarulls. A la Plaça Major no s'hi ha vist un dispositiu policial especial. Sí que s'ha reforçat el dispositiu davant dels jutjats de Vic i la comissaria dels Mossos amb diverses furgonetes, on aquest dimarts va haver-hi aldarulls.