El PSC i els Comuns es van reunir ahir per a una primera presa de contacte després de les eleccions i van parlar tant de les opcions de Govern com de les fórmules per encarar Vox en la nova cambra catalana sorgida del 14F, segons van informar fonts d'ambdues formacions.

Els equips negociadors, que es veuran de nou la setmana vinent, quan els Comuns també es veuran previsiblement amb ERC, els han integrat d'una banda els diputats del PSC Eva Granados, Alícia Romero, Ferran Pedret i Raúl Moreno, i per part dels Comuns David Cid, Candela López, Jordi Martí i Conchi Abellán.

Segons el PSC, en la reunió, que va tenir lloc al Parlament, «s'ha comprovat el bon clima i el bon enteniment entre les dues formacions polítiques» i els socialistes han «manifestat la seva voluntat per arribar a un acord que permeti un Govern progressista a Catalunya presidit per Salvador Illa». Els comuns, per la seva banda, es van limitar a assenyalar que els han fet arribar la seva voluntat de conformar «un Govern progressista», encara que sense especificar si presidit per Illa o per Pere Aragonès (ERC).

A més, en la reunió es va parlar de qüestions relatives a l'inici de la legislatura, com la composició de la Mesa del Parlament, la distribució d'escons i la manera d'afrontar la presència de l'extrema dreta a la Cambra. Els comuns van assenyalar en el seu comunicat la seva voluntat d'arribar a pactes per «aïllar» Vox «i impedir que accedeixin a càrrecs institucionals com la mesa del Parlament o la presidència de les comissions». Els morats recorden que, a més de tornar-se a veure amb els socialistes, també en «els propers dies» es reuniran amb representants d'ERC i la CUP.