Segueix-nos a les xarxes socials:

Aragonès demana al Govern i la UE que solucionin l'arribada de més vacunes

«Ara li toca al Govern lluitar per l'arribada de totes les dosis» de vacunes compromeses, diu Vergés

El vicepresident en funcions del Govern, Pere Aragonés, va reclamar ahir al Govern de Pedro Sánchez i a la Unió Europea que «solucionin» l'arribada de més vacunes a Europa i Espanya, imprescindibles per contenir una possible quarta ona de la pandèmia.

Aragonès va fer aquesta demanda de més vacunes en un acte de commemoració del primer aniversari de la pandèmia a Catalunya, juntament amb la consellera de Salut, Alba Vergés, a l'Hospital Clínic de Barcelona, on fa un any es va diagnosticar el primer cas de coronavirus en una dona italiana que viu a Barcelona i que havia viatjat al seu país en els dies anteriors.

La consellera Vergés es va unir a la reclamació del vicepresident en el tema de les vacunes i va considerar que «ara li toca al Govern lluitar per l'arribada de totes les dosis» de vacunes compromeses amb les companyies farmacèutiques.

Vergés va explicar que les dosis de la vacuna de Pfizer «han arribat bé» aquesta setmana, encara que no les de Moderna, que s'esperen per a la pròxima, i que se segueix la vacunació de majors de 80 anys, grans dependents i persones de risc, així com de professionals sanitaris.

Segons va indicar, les dades de l'epidèmia «no es poden atribuir al 14F» ni tampoc «a una sola causa», quan ahir es complilen deu dies des de les eleccions autonòmiques catalanes.

Prem per veure més contingut per a tu