L'eurodiputat de JxCat Carles Puigdemont va afirmar ahir que «la batalla no s'acaba al Parlament Europeu» si l'Eurocambra li retira la seva immunitat parlamentària i va dir que les reaccions dels partits espanyols a la remissió al ple del suplicatori demostren «la seva naturalesa política».

Acompanyat dels seus exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí, Puigdemont va comparèixer a la sala de premsa de l'Eurocambra per valorar el resultat de la vigília a la Comissió d'Assumptes Jurídics, que va avalar que es retiri la immunitat dels tres eurodiputats de JxCat, tal com havia demanat la Justícia espanyola, i envia el cas al ple de l'Eurocambra per a un vot final que se celebrarà en el ple del 8 a l'11 de març.

L'expresident va dir que «la batalla continua» una vegada acabi el procés a l'Eurocambra i va donar a entendre que, en el cas que prosperés aquest últim tràmit, estarien preparats per recórrer davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, amb seu a Luxemburg. Segons Comín, el «moment processal més lògic» per presentar aquest recurs seria una vegada es concedeixi el suplicatori i encara s'estan estudiant els termes d'aquesta possible demanda.