Si arriba una quarta onada de la covid -fet que no descarten els experts-, el dubte és la intensitat, amb l'amenaça de la variant britànica. Ara ens trobem en un moment vall de la corba, i hi ha poques variacions amb les dades que dona el Departament de Salut, amb una lleugera millora. El risc de rebrot baixa 7 punts i se situa als 254. La velocitat de contagi ha baixat a 1, és a dir, 100 infectats contagien una mitjana de 100 persones.

Preocupa la Setmana Santa

Quan la velocitat de contagi supera l'1 no és una bona dada, «sobretot amb la incertesa de la variant britànica», ha alertat l'investigador de la Universitat de Leicester i professor de Ciències de la Salut de la UOC Salvador Macip en una entrevista a Catalunya Ràdio. Considera que «hem de ser prudents» en relació amb el relaxament d'algunes restriccions a partir d'avui dilluns. «Quan les coses milloren, volem córrer», diu, i «no és el moment adequat», «amb la Setmana Santa a la vora fa patir una mica, perquè està demostrat que en temporada de vacances ens relaxem més».

També està en contra de relaxar les mesures el president de la So- cietat Espanyola de Virologia, Albert Bosch, davant l'augment de casos de la variant britànica. És crític amb el ritme de vacunació, i demana que s'augmenti si es vol arribar a una immunitat de grup efectiva.