Els Mossos d'Esquadra atribueixen un delicte de temptativa d'homicidi als vuit suposats membres d'un grup anarquista, que ja donen per desarticulat, que van detenir després dels disturbis de dissabte a Barcelona, on van cremar una furgoneta de la Guàrdia Urbana amb un agent dins. Els vuit detinguts són cinc homes i tres dones, tots majors d'edat, que ahir van passar a disposició judicial, en una causa en què la policia també els atribueix els delictes de pertinença a grup criminal, desordres públics i danys.

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, va revelar dilluns que de la quinzena de detinguts en els incidents del cap de setmana passat a Barcelona, set eren d'un grup anarquista que actuava amb violència. Segons els Mossos, al final han estat vuit els detinguts d'aquest grup, que donen per desarticulat, i que actuaven «conjuntament» i amb un «grau de violència molt elevat», danyant entitats bancàries, comerços, mobiliari urbà i incendiant un vehicle de la Urbana amb un agent dins.

En concret, segons els Mossos, dels tretze detinguts dissabte passat en els disturbis en les protestes per l'empresonament del raper Pablo Hasél, vuit formaven part d'aquest grup organitzat que suposadament va liderar els actes vandàlics més greus ocorreguts a la capital catalana. Aquests vuit detinguts van passar ahir al matí a disposició judicial: sis són de nacionalitat italiana, un de francès i un altre espanyol, segons la policia catalana.

Segons els Mossos, en les últimes mobilitzacions van detectar l'existència d'un grup molt actiu que actuava amb un alt nivell d'organització, cometent «accions agressives i violentes» cap a la policia. A més, actuaven sempre en grup, ja que mentre alguns realitzaven l'acció vandàlica la resta els protegien i els donaven cobertura i la via de sortida per evitar la seva detenció. Els Mossos van detallar, a més, que els vuit detinguts prenien mesures de seguretat i autoprotecció per evadir l'acció policial, amb el que aprofitaven la gran quantitat de persones congregades per promoure l'acció violenta i generar la màxima confusió possible per dificultar l'acció per part de la policia.