El govern central ha defensat que els certificats digitals de vacunació contra la covid-19, en els quals està treballant la Comissió Europea, «mai seran discriminatoris per a les persones no vacunades, que podran continuar viatjant d'acord amb les indicacions sanitàries».

Així ho ha ressaltat la Moncloa en un comunicat després de la reunió sobre aquests certificats que ha comptat amb la presència del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, les vicepresidentes Carmen Calvo i Nadia Calviño, la ministra d'Exteriors, Arancha González Laya, el ministre de Justícia, Juan Carlos Campol el ministre de Transport, José Luis Ábalos, la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, i la ministra de Sanitat, Carolina Darias.

L'Executiu ha destacat que el certificat digital és un instrument per «facilitar la mobilitat». «Per tant, no inclourà només dades de vacunació, sinó també altres elements sanitaris com ara les proves PCR o si la persona ha superat la Covid-19 i té anticossos», apunta. Segons el Govern, «aquest ús sanitari està molt avançat». En aquest context, esperen que «siguin operatius abans de l'estiu».

La Moncloa veu «fonamental» recuperar «al més aviat possible» la mobilitat internacional i «fer-ho de manera coordinada i amb plena seguretat sanitària». «Els certificats de vacunació seran un instrument important per facilitar la tornada a una mobilitat segura. L'objectiu és clar: recuperar al més aviat possible la mobilitat i el turisme sense augmentar el risc sanitari», afirmen.

Així, assenyalen que tant a la Unió Europea com a l'OCDE, l'Executiu està treballant perquè els països aprovin «al més aviat possible» un marc per a la creació de certificats digitals. «És clau tenir les eines tecnològiques preparades per iniciar la mobilitat i tornar a posar a Europa com a destí de viatges segurs en el moment en què les dades d'incidència del virus ho permetin», manifesta el govern central.