06 de març de 2021
06.03.2021
Regió7

El confinament per Setmana Santa s'anunciarà amb temps

Sàmper afirma en la visita que va fer ahir a la nova seu de la Policia Local de Puigcerdà que la decisió «depèn de l'evolució els propers dies»

05.03.2021 | 22:46
El confinament per Setmana Santa s'anunciarà amb temps

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, va explicar ahir que el tipus de confinament que estarà vigent per Setmana Santa, al marge del tancament perimetral de Catalunya, s'anunciarà «una mica abans» perquè «la gent es pugui programar». De moment, Sàmper va reiterar que és un tema que encara no s'ha començat a estudiar al Procicat, ja que es vol observar com evoluciona la pandèmia les pròximes setmanes. Tot plegat ho va detallar a Puigcerdà, on va visitar les noves dependències de la Policia Local i on va assegurar que espera que aquest cos sigui en un futur el primer de caire paritari de Catalunya.

Sàmper va destacar que ara per ara s'apliquen «mesures quirúrgiques» que tenen una setmana de durada i que l'objectiu és anar donant la informació sobre com quedarà el confinament de cara a la Setmana Santa en funció del resultat de les mesures que entren en vigor dilluns. «La voldrem donar, no dos dies abans, sinó una mica abans», va assegurar el conseller, que va recordar que el tancament perimetral de Catalunya continuarà vigent per aquelles dates, mesura que s'aplicarà a la resta de comunitats, tot i l'oposició de Madrid.

El Pirineu vol saber les mesures

Càrrecs electes del món local del Pirineu, amb presència de representants de les comarques de l'Alt Urgell i la Cerdanya, van acordar en una reunió que va tenir format telemàtic demanar al Govern conèixer abans del dia 19 de març les mesures que entraran en vigor per Setmana Santa.

Els electes van afirmar en la reunió que les empreses i els autònoms necessiten saber amb «suficient antelació» les mesures que s'aplicaran per tal de planificar-se.

Pel que fa a l'obertura d'hostaleria i restauració, plantegen una «obertura progressiva» al vespre per servir sopars, començant pels divendres, dissabtes i diumenges. Els territoris transfronterers demanen «permetre la mobilitat» en una franja de 30 quilòmetres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook