La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, va participar ahir en la presentació de la iniciativa «Festivals per la Cultura Segura», que consistirà en un concert i estudi en què participaran 5.000 persones amb l'objectiu d'establir un nou protocol per a la celebració d'esdeveniments en el context actual. La presentació també va tenir amb la participació de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la consellera de Salut, Alba Vergès, epidemiòlegs de l'Hospital Germans Trias i Pujol i els representants dels principals festivals del país.

El concert, a càrrec de la banda Love of Lesbian, tindrà lloc el 27 de març al Palau Sant Jordi. Als assistents a l'esdeveniment se'ls efectuaran testos massius previs, el mateix dia, i durant el concert no serà necessària la distància social. Els participants duran una mascareta homologada que se'ls repartirà a l'entrada.

La consellera Ponsa va destacar el caràcter pioner del concert: «Sempre ens hem emmirallat en el nord d'Europa, però en aquesta ocasió és a l'inrevés. I això és gràcies a molta feina conjunta per part de tot el sector que ja se situa no només en el combat de la pandèmia, sinó en la sortida». Ponsa va subratllar que aquesta acció «monitoritzada pel sector mèdic no beneficiarà només la cultura, sinó tota la societat».

Ponsa també va destacar que el sector cultural i l'àmbit dels festivals, «lluny de competir, coopera i això fa possible que els projectes, especialment en temps difícils, avancin». «La imatge parla per ella mateixa. Molta gent deixant-hi la pell ens ha fet arribar fins aquí. Avui s'escenifica la feina conjunta de moltes persones i organitzacions. Hem viscut moments molt difícils, però estigueu convençuts que seguirem lluitant al vostre costat», va afegir.

Van prendre part en la roda de premsa, entre d'altres, el secretari general de Cultura, Lluís Baulenas; els investigadors de la Fundació de la Lluita contra la Sida i de l'Hospital Germans Trias, Josep Maria Llibre i Boris Rebollo; la directora de l'Anella Olímpica i Parc Fòrum, Carme Lanuza; el director del festival Vida, Dani Poveda; el director del Cruïlla, Jordi Herreruela; el director del Primavera Sound, Alberto Guijarro; la directora del Canet Rock, Gemma Recoder, i el director executiu del Sonar, Ventura Barba.