Yamilet Rivero, una veïna cubana de Manresa de 49 anys d'edat, és un dels exemples de les dificultats que tenen moltes dones per poder accedir al món laboral i poder-s'hi desenvolupar en igualtat de condicions amb els homes. A més, el seu cas, en què ha de cuidar ella sola del seu fill sense tenir cap tipus d'ajuda, complica encara més la seva situació econòmica.

«Les dones ja tenim bastants problemes i ara amb la pandèmia encara més», lamenta Rivero, que explica que «en ocasions una sortida era treballar, per exemple, d'empleada de la llar, però amb la covid ara mateix pràcticament ni això». Abans d'estar desocupada, Rivero havia treballat en el món de la restauració i havia estat propietària d'una cafeteria. Tot i això, lamenta que la pandèmia també ha complicat poder tornar a entrar a treballar en aquest sector ja que la situació dels restaurants i els bars encara és delicada.

Rivero apunta que els homes tenen més fàcil trobar feina en la situació actual perquè poden treballar en sectors com, per exemple, el de la construcció. A més denuncia que en moltes ocasions les dones no tenen cap altra alternativa que treballar en negre, el que implica no poder cotitzar de cara al futur.