13 de març de 2021
13.03.2021
Regió7

Què es pot fer i què no a partir d'aquest dilluns a Catalunya?

Consulta els detalls de les mesures de prevenció i control que el Procicat aplicarà del 15 al 28 de març

15.03.2021 | 07:31
Control perimetral dels Mossos d'Esquadra a l'entrada del municipi de Santpedor

Les restriccions anti-covid es relaxen a partir d'aquest dilluns, 15 de març a Catalunya, on s'ha aixecat el confinament comarcal. Ara bé, la mobilitat fora de la comarca només es permet si és amb la unitat de convivència i s'ha de dur la declaració d'autoresponsabilitat. D'altra banda, es manté el toc de queda nocturn entre les 22 hores i les 6 del matí.

La millora dels indicadors epidemiològics han fet que el Procicat modifiqui algunes de les mesures per contenir la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2 per avançar, segons Salut, en el procés de recuperació d'activitats d'una manera progressiva i amb cautela.

Les modificacions afecten principalment a la mobilitat perquè decau el tancament comarcal, tot i que els desplaçaments fora de la comarca s'han de fer només amb la bombolla de convivència; els dies d'obertura dels comerços no essencials, que podran obrir els caps de setmana; a l'obertura de les sales de joc, i a la represa d'activitats culturals i populars.

Les noves mesures, que estaran vigents fins al proper 28 de març, són les següents:

ACTIVITATS SOCIALS

 • Limitació a 6 persones en trobades socials tret que es tracti de convivents.
 • Les reunions o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, inclosos els domicilis, es recomana que es restringeixin en tant que sigui possible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.


MOBILITAT

 • Territori de Catalunya: restringida l'entrada i sortida de Catalunya sense motiu justificat. La mobilitat laboral només es permet quan no es pot teletreballar.
 • La mobilitat entre comarques es permet sempre que sigui amb la bombolla de convivència i mantenint les mesures que fan referència a les reunions i trobades de caràcter social i familiar.

CONFINAMENT NOCTURN

 • No es pot circular pel carrer des de les 22:00 hores a les 06:00 hores excepte per causes justificades.

EMPRESES

 • S'ha de fer teletreball, excepte quan no sigui possible.
 • Suspensió de congressos, convencions, fires i activitats similars.

HOSTALERIA

 • Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 a 17:00 hores. La resta d'horari es dedicarà a la recollida a l'establiment o el lliurament a domicili.
 • Interiors: oberts amb el 30% de l'aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 a 17:00 hores. La resta d'horari es dedicarà a la recollida a l'establiment o el lliurament a domicili.

ACTIVITATS CULTURALS

 • Oberts: cinemes, teatres, circs, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l'aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és reforçada. També oberts museus, biblioteques i sales d'exposició amb el 50% de l'aforament.
 • Es poden reprendre: les activitats de cultura popular i tradicional, les gales, cerimònies de lliurament de premis i festivals. Els assistents han d'estar asseguts i s'han de respectar les mateixes limitacions d'aforament i les recomanacions de ventilació del punt anterior.

COMERÇ I CENTRES COMERCIALS

 • 30% de l'aforament en petit comerç, establiments i centres comercials i mercats no sedentaris que també podran obrir els caps de setmana independentment de la seva activitat.
 •  Establiments i locals comercials de més de 800 metres quadrats: aplicació de l'aforament sobre aquesta superfície màxima.

ESPORTS

 • Instal·lacions i equipaments esportius a l'aire lliure i piscines obertes amb un aforament màxim del 50%.
 • Instal·lacions i equipaments d'interior: aforament del 30%. Sense ventilació i qualitat de l'aire reforçada limitació a 6 persones i ús de mascareta en activitats grupals. Es permet l'ús de vestuaris.
 • Competicions: permeses les categories internacionals, professionals, estatals i competicions que donen accés, a més de les lligues regulars de qualsevol edat. En aquestes competicions, menys les de bàsquet i futbol professional, està permesa la presència de públic amb la limitació del 50% d'assistents a l'aire lliure i el 30% en espais tancats i sempre amb seient preassignat.

ACTIVITATS RECREATIVES

 • Equipaments cívics: permeses les activitats a l'aire lliure de tipus físic o d'entrenament de la memòria per a majors de 60 anys en grups d'un màxim de 6 persones.
 • Oberts: Parcs infantils fins a les 20 hores, amb un aforament del 50%.
 • Sales de jocs, casinos i sales de bingo poden obrir amb limitació de l'aforament del 30%, amb un màxim de 100 persones, garantint la ventilació mínima. Si tenen sistemes de ventilació reforçada segons la normativa, el màxim s'amplia a 250 persones (dins del 30% de limitació de l'aforament). Els clients han de situar-se en grups de màxim 6 persones i una separació de 2 metres entre diferents grups. No poden obrir els serveis complementaris de bar i restauració.
 • Tancats: espais infantils lúdics interiors i els parcs d'atraccions.

UNIVERSITATS I ESCOLES

 • Universitats: en les activitats teòriques presencials es podrà considerar l'augment de la presencialitat simultània restringida fins a un màxim del 30% de l'alumnat de cada universitat.
 • Batxillerat, cicles formatius i ensenyaments de règim general reglats, incloses escoles de música i dansa autoritzades: reducció de l'activitat presencial.
 • ESO, primària i infantil: presencialitat plena.
 • Activitats extraescolars: permeses les activitats extraescolars, d'oci i esportives des del cicle infantil fins a batxillerat i cicles formatius que es realitzin dins o fora dels centres educatius amb un màxim de 6 persones (a excepció de les quals preservin el grup bombolla).
 • Permesos els desplaçaments i sortides del centre escolar amb pernoctació sempre que no trenquin el grup bombolla. 

MÉS CANVIS A PARTIR DEL 26 DE MARÇ 

A partir del divendres 26 de març i a les portes de la Setmana Santa entraran en vigor noves mesures. Les reunions i trobades familiars i socials es limitaran a partir de llavors a un màxim de 4 persones en espais tancats, excepte quan visquin junts, i en espais privats no es permetran reunions amb persones no convivents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit