Ampans ha completat el procés de vacunació a les persones usuàries i professionals dels serveis residencials i llars, i espera que aviat es pugui immunitzar la resta d'usuaris i professionals. Actualment, no hi ha cap usuari positiu i l'entitat no ha hagut de lamentar cap pèrdua de vida humana.

Amb més de 800 professionals i més de 2.300 persones ateses, l'entitat ha hagut d'accelerar reformes ja previstes per disposar d'espais per a confinaments, aules per atendre les noves ràtios imposades per la prevenció del coronavirus, espais habilitats com a noves habitacions, i una zona de 400 m2 com a espai de rehabilitació per a persones positives que, per ara, no ha calgut utilitzar. Una remodelació que ha costat a l'entitat més de 250.000 euros, i 50.000 més en equips de protecció individual.

Entre els reptes més importants de l'entitat hi ha el sosteniment dels llocs de treball. La contractació de persones amb discapacitat va baixar un 50% el 2020. Ampans vol donar la volta a la situació i en els dos primers mesos de l'any ja ha contractat 29 persones amb discapacitat. Destaca que la crisi ha fet la societat més sensible a projectes com el que representa, per l'aportació de valor i la seva utilitat pública.