L'expresident català Carles Puigdemont (JxCat) ha qualificat avui d'"exquisit" el discurs amb el qual Laura Borràs va iniciar la seva marxa com a presidenta del Parlament, en el qual va obviar l'anterior president, Roger Torrent (ERC) i en el qual "retorna l'esperança a la gent que va anar a votar i va aconseguir aquest 52%".

En una entrevista telemàtica oferta des de Brussel·les a Teve.cat, Puigdemont ha avalat la intenció de Borràs de seguir pel camí traçat per l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i ha suavitzat el menysteniment de la labor de l'expresident d'aquesta mateixa cambra, Roger Torrent, que es desprèn d'aquestes paraules.

"És normal que Borràs consideri Forcadell un referent perquè és una dona que va saber superar les fronteres entre partits i, no només va estar a l'altura de les circumstàncies, sinó que hi va afegir una implicació personal", ha afirmat.

A diferència de Forcadell, el seu successor, Roger Torrent, ha deixat "una sensació agredolça", però "cal tenir en compte que han estat uns anys complicats i no envejo la seva feina", ha matisat Puigdemont.

Per a l'expresident de la Generalitat, el discurs de Borràs va ser "molt positiu" i "va interpretar molt bé el sentit de les eleccions i del govern".