15 de març de 2021
15.03.2021
Regió7

El TSJM dona la raó a Ayuso i rebutja paralitzar les eleccions a Madrid del 4-M

Argumenta que la presidenta de la comunitat va signar el decret abans de la presentació de les mocions, encara que no estigués publicat

14.03.2021 | 22:18
Isabel Díaz Ayuso, divendres, durant un acte institucional

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid va rebutjar ahir les mesures cautelars que reclamaven els lletrats de l'assemblea madrilenya, que implicaven suspendre la dissolució del parlament i la convocatòria d'eleccions. La cita electoral es manté de moment en el 4 de maig, data establerta pel decret signat per la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso.

Els magistrats argumenten que Ayuso té la facultat de dissoldre el Parlament de forma anticipada, i aquesta facultat «queda vàlidament exercitada des del moment en què firma el decret, sense perjudici que l'eficàcia d'aquesta convocatòria electoral es desplegui un cop publicat al decret al butlletí oficial». Les mocions es van presentar després de la signatura del decret.

«La validesa i eficàcia del corresponent decret no poden veure's compromeses per la presentació ulterior d'una o diverses mocions de censura», va insistir el TSJ de Madrid, que va concloure que defensar el contrari deixaria a la voluntat del 15% dels diputats –els necessaris per presentar una moció- la potestat d'aturar qualsevol convocatòria electoral anticipada. Ayuso va signar el decret a les 12.25 hores, i les mocions van ser presentades a les 13.03 i 13.07.

A més, el tribunal afegeix que en «igualtat de condicions» entre dos interessos, en aquest cas n'hi ha un que «ha de ser protegit perquè podria quedar definitivament afectat, o millor dit, suprimit, en cas d'acceptar-se» les mesures cautelars.

Malgrat tot, el TSJ de Madrid encara ha d'estudiar el fons del recurs presentat per l'Assemblea. La resolució presentada ahir pot ser recorreguda davant de la mateixa sala i després al Suprem.

La presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, no va trigar a reaccionar respecte a la decisió del TSJ de Madrid. «El 4 de maig Madrid anirà a eleccions perquè està en el seu dret», va publicar la presidenta al seu compte de Twitter.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit