Pablo Casado va convocar ahir la junta directiva nacional, el màxim òrgan entre congressos del PP, per treure pit per l'ensopegada estratègica del PSOE a les mocions de censura a Múrcia i Castella i Lleó. «Han sortit esquilats», va asseguraren una reunió a la qual estaven convidats més de 400 diputats, senadors, eurodiputats, dirigents autonòmics, provincials i alcaldes de tot Espanya. El líder conservador va acusar Pedro Sánchez d'intentar «rebentar bons governs» en aquestes dues autonomies per «danyar l'alternativa de centre-dreta que representa el PP». Però aquesta maniobra que la Moncloa i Ferraz van llançar ha estat finalment un «bumerang» que li «ha anat al cap» a Sánchez i, com a conseqüència, va dir Casado, el PP ha sortit «clarament reforçat».

La majoria dels participants de la junta es van connectar per videoconferència i només van acudir a la seu de Gènova (encara no hi ha notícies sobre la nova localització) els membres de la cúpula i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

Casado no va fer cap referència a Ciutadans o a Vox, però va insistir que la reunificació del centre-dreta ha de fer-se «per la base», fent llistes electorals amb candidats de sensibilitats diferents . Sense concretar a qui es referia, va assegurar que els seus adversaris han llançat «una llauna de gasolina perquè la societat es polaritzi».