Primavera és sinònim de temps variable i prediccions difícils. Segons va avançant el calendari, però, els meteoròlegs comencen a veure clar que la Setmana Santa d'enguany pot començar amb estabilitat i acabar essent moguda meteorològicament parlant (cal recordar que moure's de comunitat autònoma per fer turisme està prohibit).

Segons el portal Meteored, aquest primer cap de setmana de Setmana Santa, predominaran els vents de component est a les regions de la Mediterrània i la calitja a Canàries. A la zona nord-oest, es registraran precipitacions febles a Galícia i al litoral cantàbric, provocades pel pas d'un front poc actiu, que també deixarà algunes tempestes de mitja tarda a Catalunya. A l'arxipèlag canari, una borrasca descarregarà pluges localment fortes que, previsiblement, s'allargaran fins a mitjans de la setmana (Dimecres Sant).

Segona meitat de la Setmana Santa amb dues cares a la península

Tot i que no ho podem saber amb total seguretat, l'esmentada borrasca de Canàries podria arribar fins a Andalusia i situar-se sobre el Golf de Cadis. Això provocaria que a la meitat sud de la península s'incrementi la nuvolositat, caiguin algunes pluges i hi hagi calitja durant la segona meitat de la Setmana Santa. A més, a partir del Dimecres Sant un nou front de reduïda activitat podria deixar precipitacions a l'extrem nord de la península. Aquest fenòmen podria dur ruixats des de l'Atlàntic fins als Pirineus.

Caldrà estar atents els propers dies per saber exactament com evoluciona realment la situació de cara al Divendres Sant i el Dilluns de Pasqua.