El primer dia de l'operació sortida de Setmana Santa ha estat tranquil a les carreteres de la Catalunya central, tot i que la Generalitat espera que entre ahir i avui surtin de la capital catalana entre 440.000 i 500.000 vehicles. Ahir a la tarda hi va haver algunes retencions a rondes i al nus de la Trinitat de Barcelona, però a la resta de la xarxa la circulació era relativament fluïda, amb retencions puntuals. Un altre factor que pot incedir en el trànsti són els esquiadors ocasionals.

Els nivells d'ocupació hotelera, de les cases rurals i dels càmpings és relativament alta, tot i que els dies en que pràcticament es tocarà el ple a la Catalunya Central i al Pirineu central és a partir de dijous i fins dilluns de Pasqua. Per avui dissabte, la previsió és de màxima alerta entre les 11 del matí i es 2 del migdia.

La Generalitat ha estat especialment amatent a la C-16. A la part nord d'aquesta infraestructura s'han eliminat els trams de tres carrils entre Berga i el túnel del Cadí. Però ahir a la tarda la circulació era densa en determinats moments, però fluïda.

Per a aquest dissabte, la principal preocupació de les autoritats de trànsit se centren a la C-35, a Sant Celoni (Vallès Oriental), la C-32, a Sant Boi de Llobregat, la N-340, a Vallirana, Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) i L' Arboç, i la C-31, a Sitges (Garraf).

Durant tot el cap de setmana, els Mossos d'Esquadra establiran controls preventius de velocitat, distraccions, seguretat passiva i alcoholèmia amb vehicles logotipats i camuflats.

De cara a la tornada de la primera fase de Setmana Santa, per al diumenge s'habilitaran mesures especials a la C-16, a Berga i Cercs, la C-55, a Castellgalí-Manresa (Bages), la C-17, a Ripoll, la C-31 i C-65, a la Costa Brava, i també s'obrirà el bus-VAO de la C-58.