27 de març de 2021
27.03.2021
Regió7

El turisme omple les parts de mitja muntanya de la Catalunya Central a partir de dijous

El Bages espera ser també una comarca de destinació de Setmana Santa aquest any que hi ha més demanda local

27.03.2021 | 00:02
El turisme omple les parts de mitja muntanya de la Catalunya Central a partir de dijous

El sector del turisme rural de la Catalunya Central espera assolir xifres d'ocupació del 90% per Setmana Santa, sobretot entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua. Així constaten els representants de diferents col·lectius com l'Associació d'Agroturisme del Berguedà. En paraules del seu president, Oriol Baños, «les úniques cases que no s'han llogat són les més grans, ja que no han pogut rebaixar prou el preu per rebre només una bombolla». Al Solsonès i a l'Alta Segarra també s'espera una plena ocupació, mentre que al Bages i Osona el sector es mostra optimista i esperançat. Un dels punts que pot rebre més visitants és Montserrat, on les reserves dels allotjaments van del 50 al 100% d'ocupació.

El sector del turisme rural de la Catalunya Central encara amb esperança i il·lusió aquesta Setmana Santa, ja que creuen que serà un moment clau per començar a treballar amb més estabilitat. Al Berguedà i Solsonès s'esperen ocupacions de fins el 90% i apunten que els establiments que no s'han llogat són aquells que tenen molta capacitat i, per tant, no s'ajusten a les limitacions de grups bombolla.

Una altra de les zones del territori amb una gran concentració de cases rurals és l'Alta Segarra. El president de l'Associació per al Desenvolupament de l'Alta Anoia, Ramon Bosch, explica que, des que van treure el confinament comarcal, van augmentar molt les peticions de reserva. «La gent té moltes ganes de sortir i airejar-se», assegura. En aquest sentit, explica que el perfil majoritari de client són famílies de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Al Bages, Setmana Santa no ha estat mai la temporada per excel·lència, però aquest any el sector confia amb el turisme local i de proximitat per revertir aquesta tendència. Tenen l'esperança en què la gent cerqui llocs menys massificats i, per tant, busqui alternatives al turisme de muntanya i de platja. Encara queda espai per a reserves d'última hora.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit