Un total 1.150 espanyols o residents a Espanya han agafat aquest diumenge un vaixell i un avió contractats dins d'un dispositiu especial per repatriar les prop de 4.000 persones que van quedar atrapades al Marroc quan el país magribí va tancar dimarts l'espai aeri amb Espanya per raons sanitàries.

El vaixell de Balearia va sortir des del port de Tànger Med amb destinació a Algesires amb 800 passatgers a bord poc després de les 16.30 hora local (una hora més a Espanya), mentre que gairebé alhora un avió d'Iberia transportava 348 passatgers des de Casablanca fins a Madrid.

Cap a les 18.40 hores ha arribat el vaixell que també transportava 193 turismes i un autobús, han indicat fonts portuàries. A l'estació marítima del port d'Algesires, els integrants de la Policia Portuària han vetllat pel compliment de la distància de seguretat i altres mesures per preservar l'ordre al pas del control de passaports que efectuava la Policia Nacional.

Igualment, hi havia un dispositiu sanitari per practicar la PCR als passatgers en cas que algun d'ells mostrés símptomes de covid-19.