L'Agència Europea de Medicaments (EMA, per les seves sigles en anglès) decidirà al juny si els adolescents es poden vacunar contra la covid-19 amb l'antídot de Pfizer-BioNTech. El regulador de la UE ha anunciat aquest dilluns que ja ha començat a estudiar aquesta possibilitat després que les farmacèutiques presentessin divendres una petició formal per ampliar l'ús de la vacuna per als menors d'entre 12 i 15 anys. Els científics de l'EMA faran una "avaluació accelerada" dels resultats dels assajos clínics sobre la seguretat i eficàcia de la vacuna Pfizer-BionTech entre els adolescents. Els experts donaran la seva opinió al juny si no reclamen "informació addicional" a les companyies.

"S'enviarà el dictamen a la Comissió Europea, que emetrà una decisió legalment vinculant i aplicable a tots els estats membre", diu l'EMA en un comunicat. Actualment, la vacuna de Pfizer-BioNTech només està autoritzada per als majors de 16 anys a la UE.

Les proves realitzades amb més de 2.200 adolescents indiquen una efectivitat del 100% i una "bona tolerància", defensen Pfizer i BionTech.