La consellera de Salut de la Generalitat en funcions, Alba Vergés, va indicar ahir que la seva previsió és que a l’estiu ja no s’hagi de portar mascareta a l’aire lliure, «si tot va bé».

En declaracions a TV3 al Parlament de Catalunya, on ahir va ser investit nou president de la Generalitat el republicà Pere Aragonès, la consellera va assegurar que Catalunya està preparada per rebre turistes, després de conèixer-se ahir que es reobrirà aquest sector a partir del dia 7 de juny per a les persones vacunades.

No obstant això, Vergés va recordar que l’epidèmia «no s’ha acabat» i va apel·lar a la responsabilitat personal de cadascun dels ciutadans perquè les xifres de contagiats continuïn anant a la baixa.

Segons el seu parer, la immunitat de grup a Catalunya podria avançar-se a final de juliol, gràcies al bon ritme de vacunació i al fet que, en l’actualitat, més del 70% dels més gran de 50 anys ja han rebut la primera dosi de la vacuna.

«Potser respirem més tranquils» al juliol, va considerar, per demanar «arribar bé al final» d’aquesta greu epidèmia, que ha trastocat la vida de tota la població mundial els últims 14 mesos.

Amb una gran part dels catalans immunitzats, Vergés va indicar que tothom ja sap com detectar situacions de risc a causa del coronavirus i que preveu que a l’estiu es pugui anar sense mascareta a l’aire lliure i portar-la en llocs tancats.

Pel que es fa al seu possible successor, que podria ser l’actual secretari de Salut Pública del Departament de Salut, Josep Maria Argimon, que surt a totes les travesses com a futur conseller, Vergés va assegurar que «no he parlat amb ell i no tinc confirmació» que serà nomenat per al càrrec.