El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va posar en relleu ahir l’important paper que exerceix a Espanya el grup editorial Prensa Ibérica, al qual pertany aquest diari.

En el transcurs de l’acte de lliurament dels premis de caràcter anual que atorga el diari Información d’Alacant, Puig va lloar «el federalisme mediàtic» dels mitjans regionals de Prensa Ibérica com un valor que «fa més per l’Espanya real que qualsevol bandera per gran que sigui».

En la seva intervenció, el president de la Comunitat Valenciana va tenir paraules de reconeixement per als premiats, tots persones i col·lectius que han destacat pels seus valors i accions solidàries durant la pandèmia del coronavirus, i de qui va destacar el «patriotisme cívic» i el «compromís permanent» durant l’últim any, en el qual «ho han donat tot sense esperar res», i va assegurar que els premis d’Información reflecteixen «una altra manera d’entendre Espanya i enalteixen els qui han estat, són i seran essencials per a la nostra societat».

Puig va elogiar el treball del diari Información, el periodisme del qual va qualificar de «rigorós, seriós i veraç», un «contrafort necessari de la democràcia davant la tempestat de la desinformació». En aquest sentit, el president valencià va subratllar que avui és clau defensar de la veritat, un dels «renovats desafiaments» que han assumit els diaris i els periodistes. «El periodisme torna a ser essencial per enfortir, sostenir i desenvolupar la democràcia», va defensar.

Igualment, Puig va destacar la labor del periodista de proximitat i el de la perifèria pel paper que exerceix per a la societat des del més pròxim, al mateix temps que va criticar el «centralisme polític» i el seu correlat en l’«hipercentralisme mediàtic», ja que «cap centralisme és intel·ligent».