Segueix-nos a les xarxes socials:

La cúpula dels morats empara Mbayé i censura el «racisme institucional» dels ultradretans

Diversos càrrecs de Podem rebutgen les paraules de la portaveu de Vox a l’Assemblea de Madrid

Diversos càrrecs de Podem han mostrat el seu suport al diputat en l’Assemblea de Madrid Serigne Mbayé, en demostrar ahir la seva dignitat malgrat haver de suportar «racisme institucional» de Vox.

Mostres de suport que es produeixen després que, durant la sessió d’investidura de l’Assemblea de Madrid, la portaveu de Vox, Rocío Monasterio, acusés el diputat d’Unides Podem d’entrar de manera il·legal a Espanya i aquest li demanés respecte, i va lamentar el seu «racisme». Sobre aquest tema, la secretària general de Podem i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, va subratllar al les xarxes socials que Mbayé «ha hagut de suportar el racisme en el seu primer dia de ple». «Això serà una constant dels qui segueixen sense entendre que Serigne és un representant del poble de Madrid. Davant del racisme institucional, la seva dignitat», va dir en el seu comentari a xarxes.

Per la seva banda, la titular d’Igualtat, Irene Montero, es va mostrar «orgullosa» que Mbaye sigui un dels representis d’Unides Podem a l’Assemblea de Madrid i va subratllar que «davant del seu racisme, democràcia i drets humans». El dirigent de la formació morada Rafa Mayoral també va agrair al diputat autonòmic el seu defensa de la «dignitat democràtica d’Espanya davant del racisme dels seguidors de Trump», en al·lusió a Vox. El seu company de bancada al Congrés dels Diputats Antón Gómez-Reino va fer una crida a «aïllar al racisme al carrer, a la societat i a les institucions amb l’exemple de dignitat de Mbayé».

Finalment, el portaveu d’Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, va subratllar que «el més greu» del que ha passat a l’Assemblea no és que Monasterio «exhibeixi el seu racisme» contra el parlamentari. «Al cap i a la fi, és hereva d’una família d’esclavistes cubans. Calia esperar-ho. El més greu és que la presidenta de la Comunitat de Madrid és sòcia d’aquest odi i el blanqueja», va etzibar. Precisament Mbayé és un dels nous integrants de l’Executiva de la formació morada i serà el responsable de l’àrea d’Antiracisme, com va acordar ahir el Consell Ciutadà estatal de Podem.

Prem per veure més contingut per a tu