El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, va defensar ahir que la trobada que va fer amb una vintena de persones va complir la normativa anticovid del territori francès on es va fer. Sense fer declaracions davant de càmera i en conversa amb periodistes, Puigneró va explicar que es va tractar d’una trobada a l’aire lliure, en unes vinyes, i que es van treure la mascareta en el moment de fer-se la fotografia. Es va mostrar tranquil pel fet que, segons va dir, es van respectar les restriccions del territori francès on es va celebrar l’esdeveniment organitzat per la periodista Pilar Rahola. El vicepresident va admetre, però que la polèmica fotografia pot generar «confusió».

La polèmica va sorgir després que Rahola publiqués al seu compte d’Instagram una fotografia amb els 21 convidats a la seva «paella d’estiu», en la qual se’ls veia junts i sense mascareta. A la trobada van assistir personalitats com el expresident Carles Puigdemont, els exconsellers Antoni Comín i Lluís Puig, el exlíder de Podem Catalunya Albano Dante Fachin i el diputat de Bildu al Congrés Jon Iñarritu, a més de Puigneró.

Puigneró també va explicar que li van demanar el passaport covid per travessar la frontera i va defensar que, en tot moment, es va respectar la normativa. PSC-Units, comuns i PPC han retret al vicepresident, des de dins de l’hemicicle, que s’hagi saltat les restriccions dictades pel seu propi Govern. A Catalunya estan limitades les trobades a 10 persones.

Ahir, el mateix president de la Generalitat, Pere Aragonès, en relació a la polèmica, va demanar que «tothom compleixi amb les mesures de prevenció» davant de la pandèmia de covid-19.