El director general del Gremi d’Hotels de Barcelona, Manel Casals, ha calculat que el sector ja ha perdut uns 2.700 milions d’euros des de l'inici de la pandèmia. «Facturem uns 1.700 milions d’euros l’any i la crisi pel coronavirus ja fa uns 18 mesos que s’allarga. Tenint en compte l’anul·lació del MWC 2020, portem un acumulat de pèrdues molt important», explicava Casals.

«Aquest any i mig ha estat catastròfic», va reconèixer el director general del Gremi d’Hotels, que també va considerar un «mal símptoma» les darreres operacions de compravenda d’hotels a la capital catalana (Gran Hotel Central, Hesperia President, Hotel Calderón, Barcelona Apolo). «Aquesta crisi ha provocat que moltes empreses no aguantin més i hagin de vendre», va apuntar Casals.

De cara a la tardor-hivern, des del Gremi d’Hotels de Barcelona no es volen fer gaires il·lusions i encara són «poc optimistes». «Fins que no arribem al 70-80% de la població vacunada a partir del setembre o octubre no començarem a notar un increment molt lleuger de l’ocupació als nostres hotels», va apuntar Casals. «Però nosaltres seguirem mirant al febrer del 2022 amb la celebració dels congressos MWC i ISE, que creiem que seran el rellançament definitiu del turisme de negocis», va pronosticar el director general del Gremi d’Hotels de Barcelona.