La Guàrdia Civil ha detingut a Formentera dos homes com a presumptes autors d’una agressió continuada amb penetració a una jove de 18 anys a la illa balear en la qual també hauria participat un tercer agressor que està fugit de la justícia al Marroc, segons informació de fonts properes al cas.

A més a més de sotmetre la jove a repetides violacions entre els tres, els acusats la van torturar i la van cremar amb cigarrets i culleretes enceses per fer-li cremades a la pell. La víctima va ser drogada amb cocaïna i crac perquè no oposés resistència.

Dos homes de 32 i 37 anys

Els arrestats, dos homes de nacionalitat marroquina de 32 i de 37 anys, han estat traslladats a Eivissa i demà passaran a disposició judicial, segons informació de la Guàrdia Civil a l’agència de notícies Europa Press.

Els fets van tenir lloc a l’illa a finals de juny, tot i que la víctima va presentar la denúncia una setmana després, moment en el qual es va iniciar la investigació per detenir els responsables.

En un comunicat, el Consell de Formentera ha lamentat «profundament» els fets i ha rebutjat «de manera enèrgica» l’agressió.

Des d’aquesta institució han incidit en què ni aquest delicte ni cap agressió contra la dona «poden tenir cabuda en una societat moderna i igualitària».

La institució ha agraït la feina feta per la Guàrdia Civil, alhora que ha recordat que hi ha un tercer presumpte autor dels fets -també de nacionalitat marroquina- que està a fora de l’illa i que ja es troba en recerca i captura

El Consell ha expressat el seu suport a la víctima i ha destacat la seva valentia perquè, fent la denúncia, ha permès detenir els dos presumptes agressors.

«Esperem que la Justícia actuï amb celeritat davant d’aquest fet tan greu», ha puntualitzat el Consell, que ha assegurat que emprendrà les accions necessàries para continua sensibilitzant sobre la violència contra la dona.