Una jove de 19 anys sense patologies prèvies ha mort per coronavirus a l’hospital de Son Espases. El cas, confirmat a Diario de Mallorca pel Servei de Salut del govern balear, ha sorprès metges i sanitaris del centre hospitalari per l’agressivitat amb què la covid-19 va atacar la jove, que va ingressar fa poc més d’una setmana a urgències de Son Llàtzer i ràpidament va ser derivada a l'UCI de l’hospital de referència per ser tractada, ja que ja es trobava en estat greu. Dissabte passat la jove va morir com a conseqüència de la malaltia, però no presentava cap patologia associada que contribuís a empitjorar el seu estat de salut.

La pacient no havia començat encara el seu procés de vacunació. El seu grup d’edat, de 16 a 19 anys, es troba encara en curs i va començar a inocular-se el fàrmac a principis de juliol, amb un 73% de primeres dosis administrades i un 61% de persones amb la pauta completa de vacunació. Els metges van fer tot el possible per salvar-li la vida. Fins i tot va ser sotmesa a la teràpia ECMO, una tecnologia d’oxigenació de la sang amb membrana extracorpòria que s’aplica quan el pacient té dificultats per respondre a altres tractaments i que durant la pandèmia de la covid ha ajudat a salvar moltes vides.

Després de la mort d’aquesta jove i dels tres casos notificats en les últimes 24 hores per la conselleria de Salut, ja són 898 les persones que han mort per coronavirus a les Balears des que va començar la pandèmia, 40 aquest agost.

Des que es va iniciar el procés de vacunació el 27 de desembre, les morts per coronavirus van començar a descendir progressivament a les Balears, de les 140 defuncions de gener a les 5 del juliol passat. No obstant, la cinquena onada de covid-19 ha tornat a invertir la tendència incrementant en un 40% el nombre de defuncions: 18 al juliol i de moment 40 a l’agost, el mateix percentatge d’increment de nous casos.