El representant civil de l'OTAN per a l'Afganistan, l'italià Stefano Pontecorvo, va informar aquest dissabte de la seva sortida de Kabul, i amb això de la fi de la seva missió al país després de la retirada de les forces internacionals, a només dies de la data límit per a les evacuacions.

«Aterrat a Roma amb el meu equip de l’OTAN i els afganesos en risc. Unit amb tots els aliats per a un gran esforç d'evacuació. Continuaré el meu treball des de fora de l’Afganistan per portar a altres a un lloc segur», va dir ahir el funcionari en un missatge a la xarxa social Twitter.

«L’OTAN continua pressionant per un corredor segur i accés humanitari», va afegir al costat d’una fotografia amb part del personal amb el qual va viatjar, en un dels últims vols operats per les forces internacionals al país.

El diplomàtic italià ja havia informat hores abans de la seva sortida de l'aeroport de Kabul.

«Deixant Kabul amb el cor afligit. El meu agraïment a tots els aliats i socis de l'OTAN per un esforç d'evacuació massiu malgrat tots els desafiaments», va publicar.

El representant va estar coordinant des del passat 15 d'agost les evacuacions de ciutadans estrangers i afganesos, quan els talibans van prendre el control del país després de la conquesta de Kabul.

Fins ara més de 100.000 ciutadans afganesos i estrangers, han estat evacuats del país pels Estats Units i les forces de la coalició des del passat 14 d'agost.