La pandèmia s’estabilitza i està sota control, amb encara 738 pacients hospitalitzats -dos menys que ahir- i 266 a les UCI -set menys-, una situació que permet que els ancians que viuen a les residències puguin rebre de nou l’abraçada dels seus familiars.

Catalunya va iniciar ahir el curs escolar mirant pel retrovisor la cinquena onada i amb més de la meitat (57,5%) dels adolescents de 12 a 19 anys amb la pauta completa de vacunació (70,2% de tota la població).

La millora ha permès actualitzar el protocol de les residències, així que des d’ahir aquests centres recuperen les visites de familiars amb contacte físic amb els residents. Després de mesos de visites amb una mampara de separació, els ancians poden rebre de nou l’abraçada dels familiars. Amb un 95% de residents vacunats i un 90% dels professionals que treballen als centres, el pla recupera les visites amb contacte físic només a residències classificades en categoria verda (sense casos actius de covid) o taronja (amb casos, però controlats).