El líder del PP, Pablo Casado, va tancar ahir la convenció dels populars a la plaça de toros de València prometent que portarà Puigdemont a l’Estat i anunciant mà dura contra l’independentisme mitjançant un nou «constitucionalisme militant».

Va afirmar que posarà en marxa «un pla de reforçament legal i institucional per garantir la unitat nacional sense consentir la ruptura de la llei i la convivència». «Catalunya és lliure perquè és espanyola», i l’1-O «vam fer el que havíem de fer, i ho tornarem a fer amb fermesa i durada», va dir. «Portarem Puigdemont al Tribunal Suprem encara que hàgim de viatjar a l’últim país d’Europa per exigir respecte a la nostra justícia», va assegurar.

Casado va situar Catalunya a l’eix del discurs que va tancar la convenció política del PP, amb 9.000 persones a la plaça de toros.

Va desplegar un ventall d’actuacions per contrarestar «la deslleialtat» del nacionalisme català i «posar ordre a Catalunya» amb el cor «enamorat d’Espanya». En aquest sentit va afirmar que reforçarà la «unitat nacional» convertint en delicte la convocatòria de referèndums, la rebel·lió sense violència i prohibint els indults a condemnats a sedició.