El flanc nord del volcà que va entrar en erupció el 19 de setembre a La Palma s’ha esfondrat aquest dissabte a la nit, segons ha comunicat l’Institut Volcanològic de les Canàries.

Ja la nit passada, la cara nord del con va registrar un ensorrament parcial, un fet esperable en aquesta mena de volcans, el que va suposar l’emissió de colades de lava en diverses direccions.

Durant la jornada d’aquest dissabte, la colada que està situada més al nord-oest i va cap al carrer Paraíso d’El Paso va perdre força al matí, per la qual cosa no preocupa, tot i que es continua monitoritzant en tot moment.

A més, hi ha una segona colada immediatament al sud d’aquesta que també ha perdut intensitat i una tercera que s’està enganxant a la principal i que és la que més preocupa perquè hi ha una fondalada i la lava tardarà a omplir-la entre 24 i 36 hores.

Finalment, el ‘dit’ de la colada sud no ha arribat al mar i està aturada però està creixent d’espessor, el que suposa que està carregant massa i en qualsevol moment agafarà la inèrcia possible pel pes i avançarà cap al mar. 

L’Involcan ha difós a les seves xarxes socials imatges del col·lapse, que té lloc el mateix dia que s’ha esfondrat la cara nord del con de l’erupció del nou volcà de La Palma.

Aquest ensorrament parcial de la cara nord del con del nou volcà ha comportat a l’emissió de colades en diverses direccions, una de les quals ha generat preocupació per desplaçar una important massa de lava.