La presidenta del Parlament i dirigent de Junts per Catalunya, Laura Borràs, va emetre ahir una declaració «institucional» amb motiu del quart aniversari de la declaració unilateral d’independència (DUI) que va fer l’independentisme després del referèndum de l’1-O. Borràs va assegurar que la DUI «segueix sent avui més necessària que mai» davant la «reacció de l’Estat» a aquesta decisió.

Segons la presidenta de la cambra, «l’objectiu de la república catalana segueix sent plenament vigent» atès que la composició actual de l’hemicicle reflecteix una majoria absoluta a favor de la independència de Catalunya». Una aspiració, va assegurar, que «no és cap utopia» sinó «el reflex de la voluntat de la ciutadania a través de les urnes», fet pel qual va afirmar que això «obliga» els representants parlamentaris.

Per la seva banda, l’exconseller d’Exteriors i dirigent d’ERC Raül Romeva va afirmar que la DUI del 2017 va ser «una decisió de Puigdemont» i que la resta del Govern la va avalar. El líder de Junts va respondre lamentant que hi hagi qui «voldria esborrar de la seva biografia» la DUI. «Fa quatre anys que la defensem de qui la voldria esborrar i també plantant cara als colpistes del 155», va afegir.