La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va dir ahir que la Unió Europea (UE), que és fins avui «el major donant de vacunes covid-19», està compromesa a fer més costat a l’Àfrica, continent amb les taxes de vacunació més baixes del món.

«Intensificarem el nostre esforç per fer costat a l’Àfrica, on la vacunació és més baixa que en altres zones del món. El nostre objectiu és garantir que el 70% de la població mundial estigui vacunada a mitjan l’any que ve. Perquè només controlarem aquesta pandèmia si la combatem en tots els racons del món», va dir Von der Leyen en una declaració televisada.

La presidenta de la CE, que va oferir ahir xifres sobre l’intercanvi de vacunes, va explicar que els estats membres han compartit més de 350 milions de dosis per donar-les a tercers països i que la gran majoria, uns 300 milions, s’han compartit a través de COVAX, que les fa arribar «a països d’ingressos baixos i mitjans». A més, va dir Von der Leyen, la UE, COVAX i els fabricants de vacunes treballen amb els donants i els països receptors, per accelerar el lliurament real d’aquestes dosis.

Va afegir que els països de la UE han lliurat més de 45 milions de dosis a través de donacions bilaterals, per exemple, als països dels Balcans occidentals.