La Fiscalia Provincial de Madrid sol·licita nou anys de presó per al ballarí Rafael Amargo per un delicte contra la salut pública, a qui acusa de vendre al seu propi domicili substancies estupefaents a terceres persones de manera «persistent».

El representant del Ministeri Públic sol·licita la mateixa pena per a Juan Eduardo S.B. assistent de producció d’Amargo, perquè actuava de manera «conjunta» amb l’altre acusat en la compra i posterior distribució d’aquestes substàncies, van informar ahir fonts fiscals. L’acusació sosté que, durant els mesos d’abril i desembre de 2020, tots dos «es venien dedicant de manera concertada i persistent a la distribució de substàncies estupefaents, entre d’altres metamfetamina, a terceres persones a canvi de diners». Amb aquesta finalitat, els dos acusats adquirien la substància de manera «conjunta» als diferents subministradors, per posteriorment repartir-la entre tots dos i vendre-la a terceres persones.

Així, el ballarí suposadament venia les substàncies estupefaents a les persones que acudien al seu domicili de Madrid i en unes altres «feia arribar la substància al lloc on el client indicava per a això es valia del seu home de confiança, el també acusat Manuel Ángel B.L., un altre dels socis d’Amargo, sabent el que portava, després de fer el lliurament corresponent, tornava al domicili per a lliurar-li els diners obtinguts amb la venda». A tall d’exemple, la Fiscalia relata que el 27 d’abril de 2020, Manuel Ángel per a qui demana sis anys de presó, va ser sorprès per la Policia quan es disposava a lliurar a un client, a canvi de 50 euros, una bosseta amb substància que va resultar ser metamfetamina, amb un pes net de 0,943 grams i una puresa del 76,7% amb un valor en el mercat il·lícit de 24,42 euros en la seva venda per grams; substància que havia recollit minuts abans del domicili d’Amarg, «on havia de tornar per a lliurar els diners». Així mateix, arran dels dispositius de vigilància que es van establir del domicili, els policies van observar «com acudien nombroses persones que, després d’accedir-hi i romandre a l’interior pocs minuts, en sortien de manera precipitada, procedint els agents a identificar-ne dues, i van intervenir substància estupefaent que s’havia adquirit en aquest domicili i es van aixecar les corresponents actes d’aprehensió».