El Govern revisarà cada setmana les restriccions per la covid en lloc de fer-ho cada 14 dies, com fins ara. De fet, la nova resolució, que entrarà en vigor divendres, ja tindrà una vigència de set dies. En aquesta, el Govern ha proposat mantenir totes les limitacions, tret del toc de queda d’1 a 6 del matí, que decau. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va defensar el manteniment de la major part de restriccions, ja que encara no s’ha arribat al pic de la sisena onada, tot i que els experts apunten que «pot ser qüestió de dies». El Govern ha garantit que eliminarà les restriccions quan les xifres ho permetin, «sense precipitació però sense dilació».

A partir d’aquest divendres ja no hi haurà confinament nocturn a Catalunya. Ho va confirmar Plaja, que també va indicar que es mantenen la resta de restriccions. Així, seguiran vigents mesures com la limitació de les reunions a 10 persones, l’ús del passaport covid a la restauració –totes dues han de rebre l’aval de la justícia-, el tancament de l’oci nocturn i les restriccions en els aforaments a l’interior de la restauració, el comerç, les instal·lacions esportives i la cultura.

Plaja va defensar que el toc de queda nocturn ha estat útil però va afegir que es considera que en l’escenari actual de la pandèmia, se’n pot «prescindir».

Sobre aquest escenari, va lamentar que les xifres de la pandèmia continuen sent molt elevades, «baten tots els rècords»; tot i que va indicar que hi ha indicis de desacceleració. Va afegir que no s’han complert els pitjors escenaris sobre els ingressos a l’UCI i va afirmar que també cal tenir en compte els canvis que ha comportat la variant òmicron, amb moltes infeccions però menys impacte hospitalari.