Segueix-nos a les xarxes socials:

Colau descarta dimitir després de ser citada com a investigada per irregularitats

Ciutadans i PP demanen a l’alcaldessa que plegui després d’una citació del Tribunal Superior de Justícia

Colau descarta dimitir després de ser citada com a investigada per irregularitats

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha descartat dimitir després de ser citada a declarar davant el jutge en qualitat d’investigada per suposades irregularitats en la concessió de subvencions, cosa que li ha causat «perplexitat» mentre partits com Ciutadans (Cs) i PP han demanat la seva dimissió.

L’alcaldessa ha estat citada a declarar davant el jutge el 4 de març en qualitat d’investigada arran d’una querella presentada per una associació per la presumpta comissió dels delictes de prevaricació i tràfic d’influències.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la citació de Colau davant el jutge per un causa que la fiscalia va arxivar l’any passat després d’una primera denúncia d’una altra entitat contra l’alcaldessa de Barcelona.

Però el jutjat d’instrucció número 21 de Barcelona ha obert un procediment d’investigació en admetre a tràmit una nova querella contra Colau presentada el mes de desembre passat, aquesta vegada per l’Associació per a la Transparència i la Qualitat Democràtica.

Aquesta associació atribueix a Colau els presumptes delictes de prevaricació, frau en la contractació, malversació, tràfic d’influències i negociacions prohibides a funcionari públic.

Segons l’entitat querellant, l’Ajuntament hauria atorgat ajudes de forma arbitrària i sense la tramitació formal per finançar els salaris i activitats d’«organitzacions afins» mitjançant subvencions directes, convenis o contractes menors.

Prem per veure més contingut per a tu