El representant presidencial rus per al desenvolupament sostenible, el conegut reformista liberal Anatoli Chubais, va renunciar al seu càrrec i va abandonar el país, va informar ahir l’agència TASS. D’acord amb el diari rus Kommersant, Chubais ha estat vist a Istanbul.

«És veritat. Anatoli Borísovich (patronímic de Chubais) deixa el seu càrrec», va dir una font de l’entorn de l’exministre de Finances i viceprimer ministre rus. Una altra font va dir a l’agència que Chubais va abandonar Rússia. «Ha renunciat i se n’ha anat», va dir.

La renúncia del famós economista va ser confirmada també pel portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov. «Així és. Chubais va deixar el càrrec per iniciativa pròpia. Si s’ha anat o no, aquest és un assumpte personal seu», va dir Peskov a l’agència Interfax. Només l’agència Bloomberg ha relacionat la marxa de Chubais amb la seva oposició a la guerra d’Ucraïna.

Chubais, de 66 anys, és un dels pocs impulsors de la reforma econòmica dels 90 que seguia a l’actual Govern. El Govern rus i el mateix Putin no han estalviat avisos contra els qui se surtin de la línia oficial de Moscou en relació a la guerra. El president ha amenaçat públicament als «traïdors» i ha promogut un enduriment de les lleis contra qualsevol indici de dissidència.