Segueix-nos a les xarxes socials:

La xifra de refugiats ucraïnesos arriba als cinc milions

La xifra de ciutadans que han sortit d’Ucraïna fugint de la invasió russa ha superat els cinc milions, segons va informar l’Alt Comissionat de l’ONU per als Refugiats (ACNUR). En un període de vuit setmanes, l’atac del Kremlin ha provocat un massiu desplaçament de la població, inèdit al continent europeu des del final de la Segona Guerra Mundial.

A més dels refugiats a l’exterior, la guerra ha obligat més de set milions d’ucraïnesos a deixar la seva llar i buscar un lloc segur al seu propi país, i s’han convertit en el seu cas en desplaçats interns.

D’altra banda, sis milions d’ucraïnesos necessitaran aliment i ajut econòmic a curt termini. La majoria dels refugiats han passat a territori de la UE creuant els punts fronterers a Polònia, Eslovàquia, Hongria i Romania, on governs i voluntaris han intentat ajudar-los, la majoria dels quals són per dones i nens, a trobar feina o un lloc per allotjar-se. «Quan un mira el nombre de refugiats a Europa central, es tracta d’una situació sense precedents», va assegurar Jakub Andrle, coordinador del programa de migracions en l’ONG Gent en Necessitat, amb base a la República Txeca. «És important recordar que els números poden augmentar ràpidament, en qüestió de dies, depenent de la situació sobre el terreny».

Prem per veure més contingut per a tu