Segueix-nos a les xarxes socials:

Sanitat permet queinteractuïn els grups bombolla a l’escola

Sanitat permet queinteractuïn els grups bombolla a l’escola

Normalitat a les aules, gràcies al descens de la corba de covid. La Comissió de Salut Pública va actualitzar ahir el document de mesures de prevenció, higiene i promoció de la salut enfront la covid als centres educatius i ha decidit que de cara al curs que començarà dilluns es permeti als grups de convivència estable, tant en educació infantil, com a primària, secundària, FP i batxillerat, que «interactuin en qualsevol espai físic i situació». Això significa que els famosos grups bombolla creats durant la pandèmia i que van aïllar a les classes entre si podran desaparèixer aquest curs i les diferents classes i cursos podran realitzar activitats de manera conjunta.

Així mateix, la Comissió de Salut Pública, que reuneix els experts del Ministeri de Sanitat i les autonomies, ha eliminat la necessitat que es mantingui la distància interpersonal de metre i mig en els menjadors i la recomanació d’organitzar en grups bombolla l’esmorzar o el berenar. La Comissió assenyala que «mentre la situació epidemiològica ho permeti», si no torna a produir-se una corba de contagis que obligui augmentar les restriccions, la ventilació no ha de ser permanent. Això sí, es recomana ventilar les aules diverses vegades al dia, preferentment entre classes. Finalment, s’elimina la necessitat d’intensificar la neteja.

D’altra banda, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray, va reconèixer ahir que veient el conflicte generat des de l’anunci de l’avançament del curs escolar, faria les coses «diferents». Tot i això, va defensar la mesura anunciada i va assegurar que «ha vingut per quedar-s’hi». En declaracions a RAC1, va considerar que l’acord assolit dijous amb els sindicats és històric i «posa fi» al conflicte dels darrers mesos. També es va mostrar convençut que s’assoliran més acords en el futur però va alertar els sindicats que la resta de reivindicacions s’hauran de calendaritzar segons les disponibilitats pressupostàries.

Prem per veure més contingut per a tu