El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, va anunciar ahir la inversió de 4.521.000 en vuit centres educatius i centre mèdics de l’Anoia. Les inversions de més volum econòmic són les de l’Escola Castell d’Òdena (3.136.639 euros) i l‘institut Joan Mercader d’Igualada (568.401 euros). També s’invertirà en la millora de l’Institut Pere Vives d’Igualada, l’escola Ramon Castelltort i l’institut Joan Mercarder, de la mateixa ciutat, el CAP de Vilanova del Camí (275.000 euros). l’institut de Santa Margarida de Montbui (336.000) i l’institut-escola d’Òdena (171.100 euros). El conseller va anunciar ahir que la Generalitat invertirà al conjunt de la regió del Penedès 18 milions d’euros de l’instrument REACT-UE, procedent dels fons europeus Next Generation.

Les obres hauran d’estar finalitzades el desembre del 2023. «L’objectiu d’aquesta iniciativa és millorar els espais des dels quals l’administració presta els seus serveis» i, en el cas de les escoles, «estalviar energia i dotar l’alumnat d’uns equipaments confortables i de qualitat que els facin més fàcil l’aprenentatge», va subratllat el conseller.

Giró va fer aquestes declaracions durant una visita a Igualada, on ha signat el llibre d’honor i ha mantingut una reunió amb l’alcalde, Marc Castells. Giró va explicar que el Govern farà obres d’ampliació en tres centres educatius d’Igualada, a les quals es destinarà un milió d’euros. «Una inversió necessària» que, segons va dir, respon a les demandes de l’alcalde del municipi. «L’obligació dels governs és escoltar i intentar ser útils a la ciutadania», va afirmar. En aquest sentit, va assegurat que «el Govern ha trobat en el paraigua dels fons React la manera de cobrir les necessitats que plantejava Igualada en benefici dels nois i noies de la ciutat».