Fins a 25 hores han arribat a esperar les persones que volen donar el seu darrer adeu a la reina Isabel II a Westminster Hall, on s’ha instal·lat la capella ardent.

Ahir al migdia, la visita sorpresa de Carles III i del seu primogènit, el príncep hereu Guillem, als que feien cua els va carregar les piles de moral i d’il·lusió.

Des dels seus primers passos com a monarca, Carles ha marcat certa distància amb la separació física que la seva mare va mantenir tradicionalment cap al seu poble. El sobirà va passar més de vint minuts estrenyent mans i intercanviant impressions amb els ciutadans que ja portaven hores a la vora del riu Tàmesi esperant el seu torn per honrar el fèretre de lsabel II.

Entre crits de «hip, hip, hurra!» i «¡Déu salvi el rei!», els integrants de la fila van rebre amb alegria la visita reial. Amb el mòbil a les mans, a molts els resultava complicat estrènyer la mà que els oferia Carles III. Això va portar a part del personal de seguretat del rei a demanar a la gent que «baixessin els telèfons» per tal de «gaudir la realitat del moment».

Guillem va demostrar la seva comoditat en aquestes situacions i va prolongar les seves salutacions quan el rei ja havia marxat, cosa que el va portar a fer broma amb la gent: «El meu pare és molt més ràpid que jo», va dir.