El Govern estudia ampliar l'ús del certificat digital covid més enllà de l'oci nocturn si en els pròxims dies les dades de la pandèmia continuen empitjorant. Així ho ha dit la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, que ha afegit que, ara per ara, «la mesura no està tancada, almenys no amb caràcter immediat».

En tot cas, ha defensat que es faria per evitar noves restriccions i limitacions d'aforaments; i sempre que es rebés l'autorització judicial. La portaveu ha afirmat que es tornen a entreveure escenaris que poden ser "complicats", especialment tenint en compte que s'acosten el pont del desembre i Nadal. El Govern està a l'espera també de rebre un informe, no vinculant, sobre l'ús del passaport per part del comitè assessor.

Estàs d'acord en aplicar el certificat covid en més sectors?

  • 116
  • 75

I és que el coronavirus segueix en ascens a Catalunya, amb el doble de contagis que fa dues setmanes i un augment de la tensió hospitalària. Les dades concretes d’aquest dimarts, facilitades per Salut, indiquen que aquest augment hospitalari segueix, tant en ingressats com a les UCI, que s’acosten al centenar. El 70% dels ingressats no estan vacunats. En concret, la xifra d’ingressats és de 386, davant els 376 d’ahir. A les unitats de crítics hi ha 96 persones, mentre que en l’últim comunicat n’eren 90.

La Fecasarm exigeix "seguretat jurídica" davant possibles noves restriccions

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha exigit "seguretat jurídica" a la Generalitat perquè el sector de l'oci nocturn pugui treballar amb previsió en cas que s'aprovin noves restriccions contra la covid-19. "Aviat es començaran a vendre entrades per Cap d'Any i es faran reserves per sopars d'empresa, el que fa més necessari que no s'hagi d'estar pendent de quines restriccions aprovarà cada setmana el Procicat", ha indicat la patronal en un comunicat. Per altra banda, la Fecasarm veu amb bons ulls estendre el certificat covid a la restauració sempre que no es redueixin els aforaments i els horaris. "Si no, s'estaria produint un dany letal inassolible", defensa.De fet, la Fecasarm veu la restricció d'horaris i aforament com una mesura "extrema" que només s'hauria d'aplicar en casos "molt concrets i pel temps mínim indispensable". Per altra banda, el secretari general de la patronal, Joaquim Boadas, insisteix que reduir horaris i aforaments de les activitats legals "només suposa abocar a la gent als botellots i festes privades".