El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat ferma la sentència que obliga a impartir a les escoles catalanes el 25% de les classes en castellà i dona 10 dies a la Generalitat per executar-la un cop rebi la notificació.

El TSJC ha dictat aquest decret després de rebre testimoni del Tribunal Suprem, que va rebutjar el recurs que havia presentat la Generalitat contra la sentència emesa pel tribunal català el 16 de desembre del 2020. Aquest procediment el va iniciar el Ministeri d'Educació del govern del PP. Tot i que la resolució és ferma, sí que es pot presentar un recurs tècnic de reposició en un termini de cinc dies.

Òmnium crida a "ignorar" la sentència

Òmnium Cultural ha fet una crida a "defensar el model d'escola catalana" després de conèixer's la darrera sentència que ratifica el 25% de castellà a l'escola. En una piulada a Twitter, a més, l'entitat demana que "s'ignori la sentència". "Cal que es protegeixi el professorat, l'alumnat i es garanteixi la cohesió social", afegeix. El seu president, Jordi Cuixart, també ha fet un tuit per dir que "no es pot acatar una sentència que ataca l'escola, la llengua i la convivència". "Protegim els mestres i blindem un consens bàsic, exemple de cohesió i orgull de país", conclou Cuixart.